Karkówka "Marynata Klasyczna" na zimno do pieczywa

4.5 (183 ocen)

  • Łatwy

wspaniałe mięsko dla mięsożerców.....POLECAM....SMACZNEGO!!!

  • Łatwy

Składniki:

  • - karkówka bez kości: 1.5 kilograma
    - marynata klasyczna do mięs Prymat: 1 opakowanie
    - ziele angielskie,: 4 sztuki
    - liście laurowe: 2 sztuki
    - jałowiec ziarna: 10 sztuk
    - olej do marynaty: 0.5 szklanki
    - olej do garnka: 2 łyżki
    - sok jabłkowy 100%: 1 szklanka
    - woda: 0.5 szklanki
    - maggi w płynie: 1 łyżka
Wystaw ocenę:

4.5 (183 ocen)

Zobacz również:

Marynata

Karkówka "marynata klasyczna" na zimno do pieczywa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap przygotowania 1. ładny kawałek karkówki natrzeć marynatą klasyczną wymieszaną w oleju
  • etap przygotowania 2. karkówkę obwiązać nie za gęsto nicią, aby kawałek mięsa nie był rozlazły------

    zawinąć w folię i do lodówki na całą noc
  • etap pieczenia 3. do garnka wlać 2 łyżki oleju i rozgrzać-----

    wsypać ziele angielskie, liście laurowe, jałowiec-----

    włożyć karkówkę z marynatą i dobrze zrumienić z obu stron-----

    teraz wlać sok jabłkowy, wodę, maggi i pod przykryciem dusić z 60 minut na małym ogniu, co jakiś czas obracając strony karkówki
  • karkówka do krojenia 4. kroić cienkie plastry i podać z chrzanem lub z czym lubisz do pieczywa.....kupna kiełbasa nie ma szans przy takiej karkówce.....
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować