Karkówka majonezowo-ketchupowo-musztardowa

5 (157 ocen)

Pyszne mięso które rozpływa się w ustach . . .Polecam :)

Składniki:

  • 3 ładne plastry karkówki (ok.1,5-2cm grubość)
    2 łyżki ocet winny (czerwony)
    3 łyżki ketchup łagodny -pudliszki
    2 łyżki musztrda Dijon-ostra
    2 łyżki majonez dekoracyjny-winiary
    2 ząbki czosnku
    sól morska,pieprz kolorowy wg.uznania
    dodatkowo:
    worek do pieczenia
Wystaw ocenę:

5 (157 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karkówka majonezowo-ketchupowo-musztardowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Karkówka majonezowo-ketchupowo-musztardowa 1. Umytą i osuszoną karkówkę wkładamy do miski.
    Dodajemy ocet,musztardę,ketchup i majonez.Solimy i pieprzymy,oraz dodajemy obrane ząbki czosnku pokrojone na połówki lub przeciśnięte przez praskę.
  • Karkówka majonezowo-ketchupowo-musztardowa 2. Wszystko dokładnie mieszamy i wkładamy do lodówki (najlepiej na całą noc-żeby smaki się przegryzły),jeśli nie mamy czasu to chociaż na 2h.
  • Karkówka majonezowo-ketchupowo-musztardowa 3. Po upływie tego czasu przekładamy mięso do rękawa (zawiązujemy) i układamy w naczyniu żaroodpornym.
  • Karkówka majonezowo-ketchupowo-musztardowa 4. Pieczemy w 180*C (grzanie -góra,trzecia półka od góry) jedną godzinę.
    Po godzinie przecinamy worek i podpiekamy jeszcze 10 minut i możemy wykładać na talerze,posypując świeżo zmielonym pieprzem.
  • Karkówka majonezowo-ketchupowo-musztardowa 5. SMACZNEGO :-)))
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować