Karkówka i żeberka w marynacie musztardowej

0 (0 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Pyszne letnie grillowanko

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - karkówka i żeberka: 1 kilogram
    - musztarda stołowa: 0.5 sztuki
    - sok z cytryny: 0.5 sztuki
    - olej: 2 łyżki
    - majeranek: 2 łyżki
    - rozmaryn: 1 szczypta
    - oregano: 1 szczypta
    - sól: 1 łyżeczka
    - pieprz: 3 szczypty

Karkówka i żeberka w marynacie musztardowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Karkówka i żeberka w marynacie musztardowej 1. Mięso umyć i podzielić na porcje, przy użyciu pędzelka posmarować z obu stron przygotowaną wcześniej marynatą. Odstawić na ok 24 godz. Piec na grillu smarując pozostałą marynatą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy