Karkówka duszona z pieczarkami i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso rozbić tłuczkiem, posypać z dwóch stron solą i pierzem, a następnie obtoczyć w mące.
Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć z dwóch stron kotlety - aby soki zamknęły się w środku.
Zdjąć mięso,a na tym samym oleju podsmażyć posiekaną cebulę z czosnkiem.
Po chwili wrzucić pieczarki, posolić je i smażyć aż odparuje woda.
Wrzucić mięso, dolać szklankę wody, dosypać tymianek i czybrycę i dusić pod przykryciem mięso przez 25 minut.
Dolać śmietankę, wrzucić pokrojoną w paseczki paprykę, zagotować.
Posypać posiekaną natką pietruszki.
Mięso z sosem podałam z domowymi kopytkami pietruszkowymi .
Komentarze