Karkówka duszona z kurkami

4.5 (186 ocen)

  • 60 min

Dla nas danie idealne. Połączenie mięsa z grzybami nigdy nie zawodzi.

  • 60 min

Składniki:

  • 600 g karkówki wieprzowej
    250 g kurek
    1 duża cebula
    1 łyżka masła klarowanego
    125 ml białego wytrawnego wina
    250 ml śmietany 18%
    1 pęczek natki pietruszki
    5 łyżek mąki
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (186 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karkówka duszona z kurkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karkówkę kroimy w dużą kostkę, oprószamy solą, pieprzem i obtaczamy w mące. Razem z posiekaną cebulą podsmażamy na maśle klarowanym. Do całości dodajemy pokrojone kurki, chwilę razem podsmażamy i zalewamy winem. Dusimy pod przykryciem ok 10 min. dodajemy śmietanę, podgrzewamy. Posiekaną natkę dodajemy do potrawy, mieszamy. Podajemy z surówką i kopytkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować