Karkówka duszona w wiśniach i koperku

0 (0 ocen)

  • 2 godz. 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Pyszna duszona karkówka w wiśniach i koperku. Polecam dla każdego zarówno na obiad jak i kolacje.

  • 2 godz. 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg karkówki bez kości
    1 słoik ok 500 ml wiśni w syropie bez pestek
    1 pęczek koperku
    Sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karkówka duszona w wiśniach i koperku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karkówkę myję, osuszam, kroję w plastry grubości ok 1 cm. Każdy plaster dokładnie rozbijam, solę i pieprze z obu stron. Koper myję i drobno siekam.

    Wiśnie wyciągam ze słoiczka. W naczyniu żaroodpornym kładę ok 3 plastry następnie smaruję wiśniami i posypuję koperkiem.

    I tak kładę warstwy do wykorzystanie produktów ok 3 razy. Przykrywam naczynie.

    Wkładam do piekarnika na ok 120 minut w 180 stopniach.

    Podaję na ciepło z ulubioną kaszą i buraczkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować