Karkówka duszona w pomidorach z musztardą, marchewką i groszkiem

4.5 (170 ocen)

  • 1 godz. 40 min

W kuchni odnalazłam się stosunkowo niedawno- gdy jestem na swoim ,,garnuszku”. Gotowania oraz pieczenie bardzo mnie relaksują. Przygotowuje raczej proste dania i za każdym razem staram się by były pyszne.

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • 0,5 kg karkówki
    400 g pomidorów z puszki
    400 g konserwowego groszku z marchewką
    1 łyżka musztardy sarepskiej
    1 cebula
    7 dużych pieczarek
    olej
    Przeprawy:
    Sól
    Pieprz
    ½ łyżeczki ziół prowansalskich
    ½ łyżeczki czosnku granulowanego
    Przyprawa uniwersalna do mięs
    1 kostka rosołowa+ 1 szklanka wody
Wystaw ocenę:

4.5 (170 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karkówka duszona w pomidorach z musztardą, marchewką i groszkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Obsmażanie 1. Karkówkę umyć, osuszyć i pokroić w plastry o grubości 1-1,5 cm. Obwicie posypać przyprawą do karkówki i przyprawą uniwersalną. Pieczarki z cebulą pokroić w pół plastry Karkówkę obsmażyć na rumiano na rozgrzanym oleju. Przełożyć do garnka. Dodać pieczarki, cebule i puszkę groszku z marchewką.
  • Duszenie karkówki 2. W misce przygotować zalewę. Pomidory dokładnie pognieść, dodać musztardę, zioła prowansalskie, czosnek granulowany i pozostałe przyprawy. Zalać karkówkę, dodać kostkę rosołową i uzupełnić wodą. Dusić około 60 minut.
    Danie to można również przygotować w piekarniku w naczyniu żaroodpornym pod przykryciem. Piec około 80 minut w 190*C. Podlewać od czasu do czasu wodą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować