Karkówka duszona w piwie

4.5 (185 ocen)

  • 15 min

Męski punkt jedzenia!

  • 15 min

Składniki:

  • - kawałek karkówki około pół kilo
    - 2 cebule
    - 4 ząbki czosnku
    - 2 łyżki masła
    - 2 łyżki oliwy
    - 250 ml piwa ciemnego
    - 2 liście laurowe
    - 2 ziela angielskie
    - 2 łyżki miodu
    - 1 gałązka rozmarynu
    - pieprz czarny
    - pieczarki
    - biała kiszona kapusta
Wystaw ocenę:

4.5 (185 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karkówka duszona w piwie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karkówkę kroję w plastry, nacieram solą, czosnkiem i pieprzem odstawiam na chwilę. Mięso obsmażam na oliwie z obu stron na rumiano. Dodaję cebulę i masło. Kiedy cebula się zeszkli dolewam piwo, miód, rozmaryn, liście laurowe i ziele. Przykrywam i duszę przez około 20 minut. Doprawiam do smaku solą, pieprzem i podaję z kiszoną kapustą i pieczarkami zarumienionymi na maśle z czosnkiem i rozmarynem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karkówka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować