Karkówka bejcowana w piwie i kawie

0 (0 ocen)

Ciekawa propozycja na grilla i poczciwą karkówkę :)

Składniki:

  • Składniki:
    250 ml piwa (można tez zastosować piwo karmi o smaku kawy)
    100 ml naparu z kawy
    50 ml sosu sojowego
    1 łyżka octu balsamicznego
    4 ząbki czosnku
    pieprz

Karkówka bejcowana w piwie i kawie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • karczek 1. Składniki do bejcy mieszamy ze sobą czyli: (piwo, kawę, sos sojowy, ocet balsamiczny oraz czosnek przeciśnięty przez praskę). Wkładamy mięso do miski i bejcujemy kilka godzin w schłodzonym miejscu.
  • 2. Przed grillowaniem mięso wyjmujemy z lodówki by nabrało temperatury pokojowej. Następnie doprawiamy świeżo mielonym pieprzem. Grillujemy z obu stron średnio po 4 minuty z każdej. Taka karkówka najlepsza z pieczonymi ziemniakami oraz letnią sałatką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy