Pyszne, syte danie z karkówki inspirowane chili con carne.
2 godz. 10 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
Karkówka-4 plastry
pół puszki kukurydzy
pół puszki czerwonej fasoli
pół czerwonej papryki
przyprawa do karkówki
250 ml bulionu(może być z kostki)
słoiczek koncentratu
2 łyżki keczupu pikantnego
Karkówka a`la chili con carne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Karkówkę natrzeć przyprawą, ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
2.Bulion wymieszać z koncentratem i keczupem, polać nim karkówkę.
3.Paprykę pokroić w kostkę, kukurydzę i fasolę odcedzić.
4. Na karkówkę wyłożyć odcedzoną kukurydzę i fasolę oraz paprykę.
Piec w 220 st. ok 2 godzin.
Smacznego.
Komentarze