Karkówka

4.5 (196 ocen)

  • 24 min

Pyszna karkówka która moczyła się w maślance:)

  • 24 min

Składniki:

  • 4 plastry karkówki
    maślanka (ok. 2 szklanek w tym przypadku)
    sól i pieprz
    2 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

4.5 (196 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karkówka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Karkówka 1. Karkówkę umyć,wytrzeć papierowym ręcznikiem.Włożyć do szklanej miski,posolić i popieprzyć,zalać maślanką.Miskę przykryć folią spożywczą i wstawić na całą noc do lodówki.Następnego dnia na patelnię wlać olej,na rozgrzany położyć plastry karkówki odsączone lekko z maślanki,i zrumienić z dwóch stron.Potem zmniejszyć ogień,wlać resztę maślanki i dusić pod przykryciem do czasu aż mięso będzie miękkie.W razie konieczności dolać odrobinę wody w trakcie i pod koniec doprawić do smaku.Smacznego:)

Porady

Pod koniec smażenia można sobie mięso jeszcze doprawić do smaku

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować