Karkówka

0 (0 ocen)

Przepis na chrupiącą i aromatyczną karkóweczkę:)

Składniki:

  • 4 plastry karkówki (ok 0.5kg?:), 4 duże cebule, przyprawa do Karkówki firmy Prymat, oliwa

Karkówka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karkówkę kroimy w plastry.
  • 2. Cebulę kroimy w piórka. Przekładamy ją do naczynia z karkówką. Doprawiamy przyprawą do karkówki i polewamy kilkoma kropelkami oliwy. Odstawiamy na kilka godzin mięso do lodówki.
  • 3. Na rozgrzaną patelnię wykładamy doprawiane mięso z cebulą. Smażymy ok 30minut. (możemy podlewać niewielką ilością wody).

Porady

Danie to świetnie smakuje zarówno z ziemniakami, gotowanymi, pieczonymi, jak i frytkami:)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy