KARKÓWECZKA POD CHMURKĄ

5 (167 ocen)

  • 60 min

Lubisz karkówkę?to danie dla Ciebie

  • 60 min

Składniki:

  • 70 dag karkówki
    2 cebule
    kilka łyżek majonezu
    po łyżce ziół;czosnek granulowany,kolendra,rozmaryn,tymianek,papryka słodka,chili,oregano.pieprz,
    sół,pieprz(ewentualnie zioła prowansalskie do ziemniaków-mozna pominąć)
    ziemniaki(tyle ile do podania do mięsa)
Wystaw ocenę:

5 (167 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karkóweczka pod chmurką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • przyprawiamy karkówkę 1. Karkówkę kroimy na kotlety,delikatnie rozbijamy.Wszystkie zioła mieszamy razem,oprószamy nimi mięso.
  • karkówka w majonezie i cebuli 2. Plastry karkówki układamy na blasze,każdy smarujemy grubo majonezem,posypujemy pokrojoną w piórka cebulą
  • 3. Karkówkę wstawiamy do piekarnika 170 st.na ok.45 minut.W tym czasie z karkówki bedzie wytwarzal sie sosik,dlatego nie ma potrzeby dawania oleju itp.Miesko po jakichś 20 minutach,przewracamy na drugą strone
  • 4. Ziemniaki obieramy,kroimy w grube plastry.Oprószamy solą,pieprzem,ewentualnie jak lubimy tez zieołami prowansalskimi.Pieczemy na drugiej blaszce .
  • karkówka pod chmurka 5. Po upieczeniu miesko wykładamy na talerz,przykrywamy zgęstniałym sosikiem majonezowym z cebulką.Podajemy z przypieczonymi plasterkami ziemniaków-(posypujemy dodatkowo świezym koperkiem) i surówką z pekinki
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować