Kardamonowo-kokosowe babeczki bez mąki

0 (0 ocen)

  • 25 min

Dzisiaj śniły mi się Święta. Zrobiły mi taki apetyt, że dziś do kawy serwuje kardamonowo-kokosowe babeczki, które zwykle pojawiają się na naszym świątecznym stole. Mają nietypowy smak i konsystencję. Zaskoczą Was :)

  • 25 min

Składniki:

  • na 12 sztuk:
    3 żółtka
    1,5 szklanki zmielonych na mąkę płatków owsianych
    100g masła
    1/2 puszki mleka kokosowego (200ml)
    pół szklanki cukru pudru
    szczypta soli
    3 ziarna kardamonu
    płaska łyżeczka proszku do pieczenia
    posypka de dekoracji

Kardamonowo-kokosowe babeczki bez mąki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Płatki owsiana i kardamon mielimy na miał. Mieszamy razem z żółtkami i mlekiem kokosowym. Dodajemy cukier, rozpuszczone masło, proszek do pieczenia i szczyptę soli.
    Ciasto rozlewamy do foremek na babeczki i dekorujemy posypką. Pieczemy przez około 15 minut w temperaturze 180 stopni C.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy