Dzisiaj śniły mi się Święta. Zrobiły mi taki apetyt, że dziś do kawy serwuje kardamonowo-kokosowe babeczki, które zwykle pojawiają się na naszym świątecznym stole. Mają nietypowy smak i konsystencję. Zaskoczą Was :)
25 min
Składniki:
na 12 sztuk:
3 żółtka
1,5 szklanki zmielonych na mąkę płatków owsianych
100g masła
1/2 puszki mleka kokosowego (200ml)
pół szklanki cukru pudru
szczypta soli
3 ziarna kardamonu
płaska łyżeczka proszku do pieczenia
posypka de dekoracji
Kardamonowo-kokosowe babeczki bez mąki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Płatki owsiana i kardamon mielimy na miał. Mieszamy razem z żółtkami i mlekiem kokosowym. Dodajemy cukier, rozpuszczone masło, proszek do pieczenia i szczyptę soli.
Ciasto rozlewamy do foremek na babeczki i dekorujemy posypką. Pieczemy przez około 15 minut w temperaturze 180 stopni C.
Komentarze