Karczek zapiekany z papryką i czosnkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.-KARCZEK POKROIĆ NA GRUBSZE KOTLETY
-OBSOLIĆ I POPIETRZYĆ DODAĆ PRZECIŚNIĘTY CZOSNEK
-POSYPAĆ SŁODKĄ PAPRYKĄ ,DODAĆ OLEJ
-WSZYSTKO RAZEM WYMIESZAĆ
-DAJEMY NA NOC DO LODÓWKI BĄDZ KILKA GODZIN WCZEŚNIEJ ABY MIĘSO PRZESZŁO MARYNATĄ
2.-MIĘSO PRZEKŁADAMY DO NACZYNIA ŻAROODPORNEGO
-PRZECIER MIESZAMY Z KETCHUPEM DODAJEMY DO MIĘSA ZALEWAMY BULIONEM,DODAJEMY PRZYPRAWY
-PIECZEMY 2 GODZ W TEMP.200 ST. TERMOOBIEG
-W POŁOWIE PIECZENIA DODAJEMY PAPRYKE POKROJONĄ W PASKI
-Z PIECZONEGO MIĘSA WYTWORZY SIĘ SMACZNY GĘSTY SOS .
-PYCHA MIĘSKO ROZPŁYWA SIĘ W USTACH
Porady
-PROSZE PAMIĘTAĆ ŻE PODANY JEST TYLKO CZAS PIECZENIA ,DODATKOWO TRZEBA ZAPEKLOWAĆ MIĘSO
Komentarze