KARCZEK ZAPIEKANY Z PAPRYKĄ I CZOSNKIEM

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

KARCZEK W SOSIE PAPRYKOWO-POMIDOROWYM Z CZOSNKIEM PRZEPYSZNY MIĘCIUTKI ROZPŁYWA SIĘ W USTACH

  • 2 godz.

Składniki:

  • SKŁADNIKI:
    -1/2 KG KARCZKU
    -1 CZERWONA I 1 ŻÓŁTA PAPRYKA
    -3 ZĄBKI CZOSNKU
    -1 ŁYŻKIA PRZECIERU POMIDOROWEGO
    -1,2 SZK BULIONU WARZYWNEGO
    -1 ŁYŻKA KETCHUPU
    -3 ŁYŻKI OLEJU
    -PO ŁYŻCE PIETRUSZKI ZIELONEJ I ŁEŻKA LUBCZYKU
    SÓL,PIEPRZ ,MAJERANEK ,SŁODKA PAPRYKA DO SMAKU
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karczek zapiekany z papryką i czosnkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. -KARCZEK POKROIĆ NA GRUBSZE KOTLETY
    -OBSOLIĆ I POPIETRZYĆ DODAĆ PRZECIŚNIĘTY CZOSNEK
    -POSYPAĆ SŁODKĄ PAPRYKĄ ,DODAĆ OLEJ
    -WSZYSTKO RAZEM WYMIESZAĆ
    -DAJEMY NA NOC DO LODÓWKI BĄDZ KILKA GODZIN WCZEŚNIEJ ABY MIĘSO PRZESZŁO MARYNATĄ
  • image-0onuovm 2. -MIĘSO PRZEKŁADAMY DO NACZYNIA ŻAROODPORNEGO
    -PRZECIER MIESZAMY Z KETCHUPEM DODAJEMY DO MIĘSA ZALEWAMY BULIONEM,DODAJEMY PRZYPRAWY
    -PIECZEMY 2 GODZ W TEMP.200 ST. TERMOOBIEG
    -W POŁOWIE PIECZENIA DODAJEMY PAPRYKE POKROJONĄ W PASKI
    -Z PIECZONEGO MIĘSA WYTWORZY SIĘ SMACZNY GĘSTY SOS .
    -PYCHA MIĘSKO ROZPŁYWA SIĘ W USTACH

Porady

-PROSZE PAMIĘTAĆ ŻE PODANY JEST TYLKO CZAS PIECZENIA ,DODATKOWO TRZEBA ZAPEKLOWAĆ MIĘSO

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Urodziny Na ciepło Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować