Karczek z warzywami

0 (0 ocen)

Karczek z dużą ilością warzyw

Składniki:

  • 50 dag karczku
    pieprz
    2 ząbki czosnku
    2 łyżki oleju
    2 łyżeczki przyprawy do kurczaka
    4 duże marchewki
    2 pietruszki
    1/2 małego selera
    cebula
    6 łyżek oleju
    sól, pieprz
    3 łyżki koncentratu pomidorowego
    kostka rosołowa


Karczek z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Olej mieszamy z przyprawą do kurczaka, odrobiną pieprzu i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Mięso kroimy w plastry i wkładamy je do marynaty na godzinę do lodówki. Po tym czasie mięso podsmażamy na oleju często je obracając około 20 minut.
  • 2. Marchewkę, pietruszkę i selera obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulę kroimy w kostkę. Wszystkie warzywa podsmażamy na 6 łyżkach oleju około 10 minut. Po tym czasie wlewamy szklankę wody, dodajemy kostkę rosołową, podsmażony karczek i dusimy do miękkości. Gdy woda wyparuje dolewamy jeszcze trochę wody, dusimy. Doprawiamy solą, pieprzem i zaprawiamy koncentratem pomidorowym.

Komentarze

Podobne przepisy