Karczek z rozmarynem i szpinakiem

0 (0 ocen)

Pyszny, soczysty i aromatyczny

Składniki:

  • 5 grubych plastrów karczku b/k
    przyprawa azjatycka
    chilli w płatkach
    sól czosnkowa
    5 ząbków czosnku
    5 gałązek rozmarynu
    mąka
    olej
    garść szpinaku
    2 cebule
    5 łyżek sosu sojowego
    natka pietruszki

Karczek z rozmarynem i szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • karczek 1. Plastry karczku lekko rozbijamy i doprawiamy przyprawą azjatycką, solą czosnkową i chilli.
  • obsmażanie 2. Mięso obtaczamy w mące i obsmażamy na oleju z dwóch stron na rumiano.
  • przed pieczeniem 3. Układamy mięso na blasze wyłożonej folią aluminiową. Układamy po kawałku cebuli i ząbek czosnku. Gałązki rozmarynu maczamy w oleju i układamy na kotletach.
  • przed pieczeniem 4. Każdy plaster polewamy łyżką sosu sojowego.
  • przed pieczeniem 5. Całość posypujemy szpinakiem i wstawiamy do nagrzanego do 160 st piekarnika na ok. 40-50 min.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy