Karczek z porzeczkami i agrestem pieczony w rękawie

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Danie inspirowane przepisem Karola Okrasy - wyszło rewelacyjnie! Karczek pieczony w rękawie jest kruchy, delikatny i wręcz rozpływa się w ustach. Owoce dodają słodko-kwaśnego smaku.

  • 1 godz. 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Karczek - 800g
    Owoce - porzeczki czerwone, porzeczki czarne i agrest - 350g
    Cebula czerwona - 2szt
    Miód - 3 łyżki
    Powidła śliwkowe - 1 łyżka
    Sos sojowy - 1 łyżka
    Koncentrat pomidorowy - 1 łyżeczka
    Sok z cytryny - 1 łyżeczka
    Olej - 1 łyżka
    Przyprawy: pieprz, słodka i ostra papryka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karczek z porzeczkami i agrestem pieczony w rękawie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Karczek z porzeczkami i agrestem pieczony w rękawie 1. Mięso kroimy w kostkę, cebulę w piórka. Mieszamy sos sojowy, miód, powidła, koncentrat, sok z cytryny, olej i przyprawy. Sosem dokładnie nacieramy mięso i cebulę. Na końcu dodajemy owoce.

    Pieczemy w rękawie w 180 stopniach przez godzinę. Jeśli pieczecie więcej mięsa, musicie zwiększyć czas pieczenia (licząc 1 godzinę na każdy 1kg mięsa).

    Mięso podajemy z kaszą lub ryżem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bezglutenowa Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować