Karczek z pieczarkami i cebulką

4.5 (161 ocen)

Urozmaicona wersja karczku na obiad.

Składniki:

  • ok 1kg Karczku
    2 cebule
    5 większych pieczarek
    3 liście laurowe
    4 ziela angielskie
    pieprz, sól, wegeta, maggi
    tłuszcz do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (161 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karczek z pieczarkami i cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Obsmażone mięso 1. Karczek oczyścić, oprószyć pieprzem i wegetą, nakłuć nożem i w te miejsce włożyć liście laurowe. Mięso położyć na rozgrzany tłuszcz, obsmażyć z obu stron. Dodać ziela angielskie. Podlewać co jakiś czas wodą i smażyć do miękkości ok 1h.
  • Pokrojone pieczarki i cebula 2. Cebulę pokroić w piórka, pieczarki w plasterki.
  • Do mięsa dodać cebulę i pieczarki 3. Pokrojone pieczarki i cebulę dodać do usmażonego mięsa. Smażyć do ich zrumienienia.
  • Mięso pokrojone w plastry 4. Mięso pokroić w plastry gr. ok 1cm, włożyć ponownie do tłuszczu spod mięsa.

Porady

Można wykonać sos ze śmietaną.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Wieprzowina Mięso Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować