Karczek z liściem laurowym

5 (191 ocen)

Bardzo dobry karczek do chleba

Składniki:

  • ok 0,8 kg karczku
    3 liście laurowe
    3 ząbki czosnku
    1 łyżka sosu sojowego
    przyprawa do grilla
    papryka ostra
    papryka słodka
    sól
    pieprz ziołowa
    1/2 szklanki bulionu
    4 łyżki oliwy
Wystaw ocenę:

5 (191 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Dodatki Wędliny

Karczek z liściem laurowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Karczek gotowy do pieczenia 1. Karczek umyć, osuszyć. Do miseczki wlać oliwę, sos sojowy, obrany i przeciśnięty czosnek, przyprawę do grilla, paprykę ostrą i słodką, sól i pieprz ziołową, wszystko dobrze wymieszać. Natrzeć karczek marynatą, związać nicią bawełnianą nadając mu kształt, poukładać liście laurowe, odstawić na ok. 2 godz. w chłodne miejsce.
  • Upieczony karczek 2. Po tym czasie karczek włożyć do żaroodpornego naczynia, podlać bulionem. Piec ok 1 godz. w temp. 180*C od czasu do czasu podlewając wytwarzającym się sosem. Pozostawić do ostygnięcia. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wieprzowina Mięso

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Śniadanie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować