Karczek pod pierzynką z pieczarek

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Uwielbiam karczek pod każdą postacią a przygotowany w ten sposób po prostu bomba.

  • 45 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 plastry karkówka o grubości około 2cm
    5 średnich pieczarek
    1/2 cebuli czerwonej
    2 plastry sera
    Sól pieprz czosnkowy majeranek
    Pietruszka do dekoracji

Karczek pod pierzynką z pieczarek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso delikatnie rozbić, nacieramy solą pieprzem i olejem.
    Odkładamy na 1-2 godziny do lodówki.
    Karczek smażymy na mocno rozgrzanej patelni np. grillowej.
    Pieczarki myjemy, osuszamy i kroimy w plastry.
    Cebulę obrać i pokroić w piórka.
    Na patelni smażymy cebulę oraz pieczarki, doprawiamy sól pieprz majeranek.
    Na upieczone mięso układamy porcję pieczarek, plaster sera i zapiekamy w piekarniku około 5 minut.
    SMACZNEGO

Porady

Doprawić oczywiście można po swojemu i dodać ulubione przyprawy

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy