Karczek po grecku

4.5 (197 ocen)

  • 2 min

Potrawa smaczna i nie trzeba robić już surówki.

  • 2 min

Składniki:

  • 1 kg karczku, 3 marchewki, 2 pietruszki, pół selera, średnia cebula, 3 łyżki koncentratu pomidorowego.Przyprawy
Wystaw ocenę:

4.5 (197 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karczek po grecku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karczek kroimy na plastry tak jak na kotlety schabowe. Sypiemy przyprawą do grilla i wkładamy do naczynia żaroodpornego.
    Robimy farsz grecki, marchewkę i pietruszkę trzemy na tarce i dusimy podlewając wodą, dodajemy pokrojoną cebulę i dodajemy koncentrat. Dusimy z pół godziny do miękkości warzyw dodajemy pieprz, sól i knorek. Karczek wkładamy na 50 minut do piekarnika na 180 stopni i pieczemy. Po 40 minutach wkładamy duszone warzywa i pieczemy około 30 minut. I gotowe.

Porady

Karczek możemy podawać z ryżem lub ziemniakami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować