Karczek pieczony w ziołach i glazurze musztardowo-miodowej

4.8 (5 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Smakowite mięsko. Soczyste, pachnące.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • ok 1,2 kg karkówki
    2 szalotki
    2 łyżki ziół staropolskich ( czosnek, cebula, kminek, imbir, majeranek, tymianek, oregano)
    łyżka musztardy
    łyżka miodu lipowego
    sól
Wystaw ocenę:

4.8 (5 ocen)

Karczek pieczony w ziołach i glazurze musztardowo-miodowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karkówkę dokładnie umyć, osuszyć i natrzeć ziołami i solą. Posmarować mieszanką musztardy z miodem. Umieścić w naczyniu żaroodpornym z przykryciem.
    Obłożyć pokrojonymi na połówki szalotkami.
    Zostawić w lodówce na dwie godziny.
    Następnie umieścić naczynie w piekarniku nagrzanym do 180 stopni na 1 godzinę 15 min.
    Gorące mięso doskonale pasuje do obiadu, a już schłodzone można pokroić na kanapki.
    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karkówka wieprzowa Zioła Musztarda Miód Sól

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować