REKLAMA

Karczek pieczony w ziołach i glazurze musztardowo-miodowej

Przepis można edytować samodzielnie przez 7 dni od daty publikacji.

wyświetlono: 336 | dodany do książki kucharskiej: 2 | polecenia: 0

Smakowite mięsko. Soczyste, pachnące.

opublikowany: 12.05.2022
Udostępnij Pinterest
  • dla 4 osób
  • 1 godz. 30 min
  • Łatwy

Składniki:

  • ok 1,2 kg karkówki
    2 szalotki
    2 łyżki ziół staropolskich ( czosnek, cebula, kminek, imbir, majeranek, tymianek, oregano)
    łyżka musztardy
    łyżka miodu lipowego
    sól
Ocena:

(średnia 4.75 z 4 głosów)

Kuchnia:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Sposób przygotowania:

  • 1. Karkówkę dokładnie umyć, osuszyć i natrzeć ziołami i solą. Posmarować mieszanką musztardy z miodem. Umieścić w naczyniu żaroodpornym z przykryciem.
    Obłożyć pokrojonymi na połówki szalotkami.
    Zostawić w lodówce na dwie godziny.
    Następnie umieścić naczynie w piekarniku nagrzanym do 180 stopni na 1 godzinę 15 min.
    Gorące mięso doskonale pasuje do obiadu, a już schłodzone można pokroić na kanapki.
    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: KHA IMG_20190816_115618

Pieczony karczek w ziołach

Bardzo smaczny pieczony karczek idealny na kanapki. Mięso marynujemy w przyprawach 2 dni.

kategoria: Wędliny opublikowany: 30.03.2020 | wyświetlono: 221 Książki kucharskie: 2 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE