Karczek pieczony

0 (0 ocen)

  • 60 min

Pyszne mięsko zarówno na ciepło jak i na zimno do kanapek

  • 60 min

Składniki:

  • Karczek 1,20kg
    • Słodka papryka
    • Pieprz czarny
    • Wegeta
    • sok z cytryny
    • 1-2 łyżki oleju
    • Majeranek
    • Zioła prowansalskie

Karczek pieczony - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-16via7y 1. Z oleju i przypraw zrobić zaprawę,natrzeć nimi karczek i zostawić na noc w lodówce.
    Na drugi dzień ,dajemy do naczynia żaroodpornego wraz z tym sokiem jaki powstał po zaprawieniu,pieczemy około 1 godz.pod przykryciem.
    Następnie odkrywamy i zapiekamy na rumiano.
    Pieczemy w 180st.
    Można podać na gorąco do obiadu,mnie najbardziej smakuje na zimno do kanapek.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy