Karczek obiadowy

4.5 (194 ocen)

Sposób przyrządzenia karczku na obiad.

Składniki:

  • ok 1 kg karczku
    pieprz, sól, maggi, papryczka chili tao-Tao
    przyprawa do mięs
    listek laurowy, 2 ziela angielskie
    tłuszcz do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (194 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karczek obiadowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Karczek oczyścić 1. Karczek oczyścić, pokroić na plastry gr 1,5 cm, oprószyć solą i pieprzem. Układać warstwowo w garnku, skropić każdą warstwę olejem. Dodać plasterki czosnku i włożyć do lodówki na ok 2h.
  • Karczek 2. Tak przygotowane mięso smażyć na tłuszczu, doprawić z wierzchu przyprawą do mięs. Dodać listek laurowy i ziele angielskie i papryczkę Tao-Tao. Dusić ok 1h, pod przykryciem do miękkości, podlewając wodą co jakiś czas. ok 10-15 min przed końcem można dodać pokrojoną w piórka cebulkę, oprószyć z wierzchu ostrą papryką.
  • Śmietna z mąką 3. Sos można zakłócić śmietaną: W garnuszku rozmieszać mąkę z małą ilością wody, dodać śmietanę, szczypte soli, dokładnie wymieszać, zahartować sosem,
  • Gulasz ze śmietaną 4. Przygotowany "sos" wlać do mięsa. Doprawić solą, vegetą, pieprzem, magą, ostrą papryką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wieprzowina Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować