Karczek czosnkowy z musztardą

0 (0 ocen)

  • 20 min

Delikatne i miękkie mięsko z mocnym czosnkowym aromatem, na kanapeczkę:)

  • 20 min

Składniki:

  • 1,5 kg karczku
    8 ząbków czosnku
    3 cebule
    Marynata:
    3 – 4 łyżki musztardy
    1 łyżeczka soli
    1 łyżka oleju
    ½ łyżeczki pieprzu
    ½ łyżeczki majeranku
    ½ łyżeczki tymianku

Karczek czosnkowy z musztardą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć. W mięsie zrobić niewielkie otwory i wsadzić w nie czosnek. Wszystkie składniki marynaty połączyć i natrzeć nią mięso. Włożyć do rękawa do pieczenia i marynować przynajmniej dobę. Po tym czasie do rękawa włożyć pokrojone w ósemki cebule. Mięso piec ok. 1,5 godziny w 160 stopniach z funkcją termo obiegu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy