karczek a la niedźwiedzia łapa

4.5 (173 ocen)

  • 1 godz. 30 min

smaczne i efektowne danie

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 4 plastry karczku wieprzowego
    2 cebule
    20 dag pieczarek
    2 ogórki kiszone
    15 dag tartego sera żółtego
    kilka pomidorków koktajlowych
    sól i pieprz
    smalec do podsmażenia
    jajko i mąka do panierki
Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karczek a la niedźwiedzia łapa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1jaby6i 1. rozbite plastry karczku doprawiamy solą i pieprzem, obtaczamy w mące, moczymy w jajku i smażymy na smalcu.Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Na każdy plaster wykładamy pokrojone w kostkę i podsmażone cebulkę i pieczarki , na tym kładziemy plastry ogórka , posypujemy serem. Ozdabiamy pomidorkami koktajlowymi, pieczemy w piekarniku około 15 minut w 170 stopniach.

Porady

Podajemy z puree ziemniaczanym i dowolną surówką.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować