Kruche ciasto idealnie współgra z musem jabłkowym i cynamonem. Myślę, że nawet przeciwnicy hazardu skusiliby się i wzięliby udział w tej wspaniałej grze smaków.
Więcej niż 10 osób
Składniki:
- 30 dag mąki krupczatki ,
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
- 6 dag cukru pudru,
- 20 dag masła,
- 1 jajko
- 1 słoik musu jabłkowego
- cynamon.
Karciane mini szarlotki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mąkę, proszek do pieczenia oraz cukier puder dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy miękkie masło i jajko. Zagniatamy gładkie ciasto, zawijamy je w folię i odstawiamy do lodówki na 1 godzinę.
2.Ciasto rozwałkowujemy na grubość ok. 1 cm na podsypanej mąką stolnicy i wycinamy foremką prostokąty. Ciasteczka pieczemy przez ok. 5 min w temp. 180 stopni.
3.Gdy ciasteczka przestygną, spodnią część "karty" smarujemy musem jabłkowym i przykrywamy górną częścią. Ciasteczka posypujemy cukrem pudrem i cynamonem.
Komentarze