Karciane mini szarlotki

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób

Kruche ciasto idealnie współgra z musem jabłkowym i cynamonem. Myślę, że nawet przeciwnicy hazardu skusiliby się i wzięliby udział w tej wspaniałej grze smaków.

  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • - 30 dag mąki krupczatki ,
    - 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
    - 6 dag cukru pudru,
    - 20 dag masła,
    - 1 jajko
    - 1 słoik musu jabłkowego
    - cynamon.

Karciane mini szarlotki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę, proszek do pieczenia oraz cukier puder dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy miękkie masło i jajko. Zagniatamy gładkie ciasto, zawijamy je w folię i odstawiamy do lodówki na 1 godzinę.
  • 2. Ciasto rozwałkowujemy na grubość ok. 1 cm na podsypanej mąką stolnicy i wycinamy foremką prostokąty. Ciasteczka pieczemy przez ok. 5 min w temp. 180 stopni.
  • 3. Gdy ciasteczka przestygną, spodnią część "karty" smarujemy musem jabłkowym i przykrywamy górną częścią. Ciasteczka posypujemy cukrem pudrem i cynamonem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy