Karaś z grilla

4.5 (153 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min
  • Dla 3 osób

Uwielbiam ryby i grillowane i pieczone w piekarniku.

  • 30 min
  • Dla 3 osób

Składniki:

  • 3-5szt karasi
    przyprawa do ryb
    przyprawa do grilla
    zioła prowansalskie
    pół cytryny
    3-4 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

4.5 (153 ocen)

Zobacz również:

Grill

Karaś z grilla - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Karaś z grilla 1. Ryby wypatroszyć i umyć. Porządnie natrzeć przyprawami, ziołami, skropić sokiem z cytryny o raz olejem. Odstawić na ok 2-3 godziny. Grillować bezpośrednio na ruszcie, tacce lub kratce do ryb ok 15 min z jednej i 15min z drugiej strony.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Grillowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować