Kapustka z pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 50 min

Bardzo lubię pieczarki i dodaję je do większości dań.

  • 50 min

Składniki:

  • młoda kapusta 1 główka
    pieczarki 8 sztuk
    mięso wieprzowe 30 dag
    cebula 1 sztuka
    masło 1 łyżka
    mąka 1 łyżka
    sól do smaku
    pieprz do smaku

Kapustka z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę poszatkować, wypłukać i wstawić do gotowania. Po 10 minutach wodę odlać i zalać świeżą. Dodać mięso i posolić. Pieczarki umyć i pokroić w grube plasterki. Wrzucić na patelnię i podsmażyć na maśle razem z drobno pokrojoną cebulą. Pieczarki oprószyć mąką. Wymieszać i dodać do kapusty. Całość gotować ok 30 min. Przed końcem gotowania wyjąć mięso i pokroić na drobne kawałki. Dodać do kapusty i doprawić solą i pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy