Kapustka wigilijna

0 (0 ocen)

  • 15 min

Tradycyjna potrawa na Wigilię.

  • 15 min

Składniki:

  • 1,5 kg kapusty kiszonej
    1 kg pieczarek
    150 g masła
    1 łyżeczka majeranku
    4 listki laurowe
    2 kostki grzybowe
    pieprz ziołowy
    sól
    olej

Kapustka wigilijna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę kiszoną obgotowujemy, odlewamy i smażymy partiami na maśle. Pieczarki obieramy, kroimy w talarki i smażymy na oleju. Kapustę i pieczarki przekładamy do garnka, dodajemy listki laurowe, kostki grzybowe, doprawiamy majerankiem, solą i pieprzem ziołowym. Następnie wlewamy wodę (tyle, aby nie przykryła kapusty). Całość dusimy do miękkości.

Komentarze

Podobne przepisy