Kapustka na ciepło

  • wyświetlono: 182 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Kapustka ta jest alternatywą surówki do obiadu. Jest banalnie prosta i pyszna!

marida
  • 30min

Składniki

* 50 dag kapusty kiszonej
* 20 dag boczku
* średnia marchew
* 2 łyżki margaryny
* pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Kapustka na ciepło

  • 1. 1. Odsączyć i opłukać kapustę kiszoną<br>
    2. Marchew zetrzeć na grubych oczkach i dodać do kapusty<br>
    3. Boczek pokroić w kostkę i podpiec na patelni<br>
    4. Rozgrzać patelnię z margaryną, wrzucić kapustę z marchewką oraz. boczek. Dusić do momentu aż kapusta zmięknie cały czas mieszając,gdyż kapustę łatwo można przypalić.<br>
    5. Doprawić pieprzem do smaku. Podawać na ciepło do obiadu.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilszkola_babcikapusta

Komentarze

Podobne przepisy

Kasza jaglana na ciepło z warzywami

Dodane przez: Iwona75

Kasza jaglana na ciepło z warzywami

Kasza jaglana wyrównuje równowagę...

image-20mo9jp

Dodane przez: Madleine1987

Sałatka z brukselki na ciepło

Idealna na lunch lub kolację

Sałatka na ciepło z patelni

Dodane przez: MonikaW

Sałatka na ciepło z patelni

Idealna na kolację po powrocie...

Sałatka z parówkami na ciepło

Dodane przez: RedakcjaPP

Sałatka z parówkami na ciepło

Świetny pomysł zarówno na ekspresowy...

Marchewka z rzodkiewką na ciepło

Dodane przez: JustKuchcik

Marchewka z rzodkiewką na ciepło

Słodko - kwaśna sałatka na ciepło...

kapusta na ciepło

Dodane przez: serdeczna

Biała kapusta na ciepło

Kapusta powstała przy udziale wskazówek...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE