Kapusta zasmażana z jarmużem

4.5 (176 ocen)

  • 60 min

Pyszna młoda kapustka w sam raz na obiad w tak upalne dni jak dzisiaj

  • 60 min

Składniki:

  • mała główka młodej kapusty lub pół główki dużej
    1 cebula
    1 mała marchewka
    3 listki jarmużu,
    koperek
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (176 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kapusta zasmażana z jarmużem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę zeszklić na 1 łyżce masła, dodać drobno poszatkowaną kapustę, podlać małą ilością wody i gotować około 20 minut
  • 2. Do kapusty dodać startą na drobnych oczkach marchewkę i pogotować 5 minut
  • 3. Dodać jarmuż pokrojony w cienkie paseczki i dusić około 5 minut.
  • 4. 2 łyżeczki mąki rozprowadzić w 2 łyżkach wody i dodać do kapusty.
  • 5. Kapustę doprawić solą i pieprzem do smaku oraz drobno pokrojonym koperkiem.

Porady

Jeśli nie posiadacie jarmużu to nie musicie go dodawać, ale ja postanowiłam urozmaicić kapustę, a że w moim ogródku rośnie sobie i sztuka jarmużu więc staram się go dodawać do potraw. Po więcej przepisów zapraszam na mojego bloga http://kucharzenieedi.pl/

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować