Kapusta zasmażana z boczkiem

5 (1 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 8 osób

Taka kapustą najlepiej smakuje z kotletem schabowym ale bez dodatku boczku również jest smaczna, polecam.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 8 osób

Składniki:

  • 2 l kapusty kiszonej
    3 cebulę
    10 dag boczku
    2 łyżki mąki
    1 łyżka masła
    2 łyżki oleju
    2 liście laurowe
    4 ziarenka ziela angielskiego
    Miód - opcjonalnie
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Kapusta zasmażana

Kapusta zasmażana z boczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę pokroić i przelać wodą, przełożyć do garnka i zalać wodą dodać liście laurowe oraz ziarenka ziela angielskiego gotować przez ok 45 minut do momentu aż kapusta będzie prawie miękka. Cebulę obrać i pokroić w kostkę, podsmażyć na rozgrzanym oleju, dodać boczek pokrojony w drobną kosteczkę i podsmażyć. Następnie do cebuli dodać 1 łyżkę masła oraz mąkę i zasmażac do zrumienienia mąki. Cebulę dodać do kapusty chwilę gotować, jeśli kapusta jest za kwaśna można dodać 1 łyżkę miodu.

Porady

Kapusta najlepsza jest na drugim lub trzecim dzień.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona Boczek Cebula

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować