Kapusta z ziemniakami

4.5 (158 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

To jednogarnkowe smaczne i szybkie danie gorąco polecam osobom, które nie mają wiele czasuna pichcenie – tak bardzo zabieganym jak ja.

Składniki:

  • ● główka kapusty
    ● cebula
    ● marchewka
    ● pieprz
    ● sól
    ● 1/2 kostki masła lub margaryny
    ● szklanka bulionu z kostki rosołowej
    ● łyżeczka kminku
    ● 3-4 duże ziemniaki
    ● szczypiorek lub koperek
Wystaw ocenę:

4.5 (158 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kapusta z ziemniakami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa myjemy i obieramy. Marchewkę kroimy
    w plasterki, cebulę w kostkę i lekko podsmażamy
    na maśle. Dodajemy posiekaną kapustę i przyprawy
    i dusimy 5 minut.
  • 2. Ziemniaki kroimy
    w dużą kostkę, dodajemy
    do kapusty,
    wlewamy bulion
    i dusimy 20 minut.
    Gotowe danie posypujemy
    szczypiorkiem
    lub koperkiem.
    Możemy podać z jajkiem
    sadzonym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta

Notka redakcyjna

PPK_11-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować