Kapusta z suszonymi grzybami i fasolą

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 1 osoby

nie tylko na święta

  • 60 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • 500 gram kapusty kiszonej

    1 garść suszonych podgrzybków

    1 puszka białej fasoli

    1 puszka czerwonej fasoli

    4 liście laurowe

    6 ziaren ziela angielskiego

    100 gram masła

    pieprz czarny mielony do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dodatki

Kapusta z suszonymi grzybami i fasolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę przesiekać nożem na mniejsze kawałki.

    Przełożyć do garnka, zalać wodą.

    Dodać ziele angielskie, liść laurowy i ugotować.

    Podgrzybki przełożyć do garnka, zalać wodą.

    Gotować na średnim ogniu 40 minut.

    Odcedzić i pokroić nożem na mniejsze kawałki.

    Fasolę białą i czerwoną odcedzić z nadmiaru płynu.

    Ugotowaną kapustę odcedzić.

    Dodać podgrzybki, fasolki, masło oraz pieprz.

    Wszystko razem dobrze wymieszać.

    Podawać na gorąco.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola Grzyby Kapusta Podgrzybki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wigilia Post

Podobne przepisy

To może cię zainteresować