Kapusta z suszonymi grzybami i fasolą

  • wyświetlono: 117 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

nie tylko na święta

Kasia S
  • 1 porcje
  • 60min

Składniki

500 gram kapusty kiszonej

1 garść suszonych podgrzybków

1 puszka białej fasoli

1 puszka czerwonej fasoli

4 liście laurowe

6 ziaren ziela angielskiego

100 gram masła

pieprz czarny mielony do smaku

Sposób przygotowania przepisu:

Kapusta z suszonymi grzybami i fasolą

  • 1. Kapustę przesiekać nożem na mniejsze kawałki.

    Przełożyć do garnka, zalać wodą.

    Dodać ziele angielskie, liść laurowy i ugotować.

    Podgrzybki przełożyć do garnka, zalać wodą.

    Gotować na średnim ogniu 40 minut.

    Odcedzić i pokroić nożem na mniejsze kawałki.

    Fasolę białą i czerwoną odcedzić z nadmiaru płynu.

    Ugotowaną kapustę odcedzić.

    Dodać podgrzybki, fasolki, masło oraz pieprz.

    Wszystko razem dobrze wymieszać.

    Podawać na gorąco.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

sezonowe przysmakikapustafasolaWigiliapodgrzybkidanie postnetanie gotowaniegrzyby suszone

Komentarze

Podobne przepisy

mielone indycze z grzybami i groszkiem

Dodane przez: Bożena Z.

Kotleciki mielone indycze z grzybami i groszkiem

smaczne , miekkie i soczyste,...

Kapusta z boczkiem i pieczarkami

Dodane przez: Gregorhspeed

Kapusta z boczkiem i pieczarkami

Jakoś tak samo wyszło. Wzięliśmy...

Młoda kapusta z masłem i bułką tartą

Dodane przez: monika016

Młoda kapusta z masłem i bułką tartą

Młoda kapusta z bułką tartą i masłem...

jk

Dodane przez: Jola1977-1977

Filet z kurczaka faszerowany mięsem i suszonymi...

Tak przygotowane filety możemy...

Modra kapusta duszona z porem i jabłkiem

Dodane przez: Ania321

Modra kapusta duszona z porem i jabłkiem

Taka czerwona kapusta uduszona...

Młoda kapusta z kiełbasą, pieczarkami i koperkiem

Dodane przez: Futka

Młoda kapusta z kiełbasą, pieczarkami i koperkiem

Wiosna przynosi smaczne, zdrowe...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE