Kapusta z rodzynkami i orzechami włoskimi

0 (0 ocen)

  • 5 godz.

Kapusta smakuje rewelacyjnie, jest lekko słodkawa i wspaniale łączy się z chrupiącymi orzechami.

  • 5 godz.

Składniki:

  • 1 kg kapusty
    2 duże marchewki
    1 szklanka rodzynek
    1/2 szklanki orzechów włoskich
    sól
    Zalewa:
    1/2 szklanki octu
    1/2 szklanki oleju
    1 łyżeczka soli
    5 łyżek cukru

Kapusta z rodzynkami i orzechami włoskimi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę poszatkować, a marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
  • 2. Wszystko razem wymieszać, posypać solą i odstawić na 3 godziny.
  • 3. Posiekane orzechy i rodzynki zalać gorącą wodą (namoczyć).
  • 4. Całość wymieszać z ciepłą zalewą i przełożyć do słoików.
  • 5. Pasteryzować 20 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy