Kapusta z prawdziwkami.

5 (151 ocen)

  • 2 godz.

Moja ulubiona,która smakuje najlepiej na drugi dzień.

  • 2 godz.

Składniki:

  • 1 kg kapusty kiszonej
    50 dag grzybów prawdziwków(mrożone)
    sól,pieprz
    kilka łyżek masła lub margaryny do duszenia
Wystaw ocenę:

5 (151 ocen)

Zobacz również:

Kapusta kiszona Dania główne

Kapusta z prawdziwkami. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę wypłukać i ugotować do miękkości,odcedzić.
  • 2. Do odcedzonej kapusty dodać prawdziwki i masło.Dusić kapustę na małym ogniu około 30 minut.Uważając aby się nie przypaliła.Pod koniec duszenia przyprawić solą i pieprzem.

Porady

Do kapusty możemy użyć suszonych grzybów,które wcześniej trzeba namoczyć.A w sezonie grzybowym użyć świeżych grzybów.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona Grzyby Prawdziwki Kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować