KAPUSTA Z KIEŁBASĄ, WARZYWAMI I ŚMIETANĄ

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszna kapusta kiszona z kiełbasą warzywami i dodatkiem śmietany. :)

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 20 dag kapusty kiszonej,
    mała marchewka,
    2 większe cebule,
    20 dag pieczarek,
    1/2 dużej papryki czerwonej,
    20 dag kiełbasy,
    3 łyżki oleju,
    2 płaskie łyżki śmietany,
    2 łyżeczki koncentratu pomidorowego,
    sól i pieprz,
    woda.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kapusta kiszona Dodatki

Kapusta z kiełbasą, warzywami i śmietaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę kroję w pióra, pieczarki w plastry, paprykę w średniej wielkości kostkę, kiełbasę w półplastry.
    Kapustę odciskam, siekam na mniejsze kawałki, marchew ścieram na tarce o dużych oczkach.
    Na rozgrzanym oleju szklę cebulę z dodatkiem soli. Następnie dodaję pieczarki i kiełbasę, duszę pod przykryciem około 7 minut.
    Do warzyw dodaję kapustę, smażę 10 minut, co jakiś czas mieszając.
    Do kapusty dodaję marchewkę i podlewam wodą (nie za dużo), duszę kolejne 10 minut.
    Następnie dodaję paprykę i duszę kolejne 10 minut.
    Na koniec do kapusty dodaję śmietanę i koncentrat, mieszam. Doprawiam do smaku solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować