Kapusta z grzybami

4.5 (154 ocen)

Przepyszna kapusta z leśnymi grzybami.Znakomity dodatek do mięs czy farsz do pierogów.

Składniki:

  • Składniki :
    500g kapusty kiszonej,
    2 cebule,
    30g podgrzybków suszonych,
    1 łyżka masła,
    1 łyżeczka kminku,
    1 łyżka czarnego ziarnistego pieprzu,
    3 listki laurowe,
    ziele angielskie,
    1 łyżeczka jałowca.
Wystaw ocenę:

4.5 (154 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Kapusta z grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie : Grzyby wrzuć do rondelka i zalej gorącą wodą. Odstaw na 15 - 20minut. Kapustę opłukaj i posiekaj. Wrzuć do garnka i wlej wodę z grzybów. Dodaj przyprawy. Posiekaj cebulę, grzyby i podsmaż na patelni. Zawartość patelni wrzuć do kapusty. Łączymy składniki i dusimy około 50 - 60minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować