Kapusta z grochem mojego Taty

0 (0 ocen)

  • Dla 10 osób
  • Średni

Mój Tata po mistrzowsku przygotowywał wigilijną kapustę z grochem. Przepis pozostał, choć zawsze mam uczucie, że to nie to, że brak ręki Mistrza...

  • Dla 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • - kapusta kiszona: 3 kilogramy
    - groch łuskany: 1.5 kilograma
    - grzybki suszone: 2 dekagramy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kapusta z grochem mojego taty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wieczorem należy namoczyć groch i grzybki. Rano gotujemy do miękkości, w osobnym garnku gotujemy kapustę. Sprawdzamy, czy nie jest zbyt kwaśna - jeśli tak, odlewamy wodę i dolewamy czystą. Kiedy kapusta, groch i grzyby są miękkie, łączymy razem, groch po przetarciu, grzybki drobno pokrojone. Cebulkę smażymy na złocisty kolor, dodajemy do kapusty, dodajemy również wszystkie przyprawy. Gotujemy wszystko dość krótko, ponieważ kapusta z grochem łatwo się przypala. Podobnie jak bigos, najsmaczniejsza jest odgrzewana na drugi dzień. Życzę smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować