Kapusta z grochem i podsmażoną cebulką

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Polecam smaczną kapustę z grochem oraz podsmażaną cebulką ,którą serwujemy na wigilijny stół.
Jest to tradycyjna kapusta którą przygotowywała moja babcia i mama, a teraz przygotowują ją ja.

  • 40 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • kapusta kiszona 600 g,
    groch cały 300 g,
    cebula duża 1szt,
    masło 2 łyżki,
    pieprz mielony i sól do smaku,
    liść laurowy 2,
    ziele angielskie 3 ziarenka,
    cząber,
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dodatki

Kapusta z grochem i podsmażoną cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kapusta z grochem 1. Groch namoczyć na noc w letniej wodzie.
    Następnego dnia ugotować go w wodzie w której się moczył do miękkości, nie rozgotować.
    Kapustę opłukać (jeżeli jest zbyt kwaśna ) i drobno pokroić.
    Zalać wodą , dodać przyprawy i gotować w odkrytym garnku około 30 minut do miękkości, odcedzić, połączyć z ugotowanym grochem.
    Cebulę obrać podsmażyć na maśle do zeszklenia.
    Podsmażoną cebulkę dodać do kapusty z grochem i wymieszać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Groch Kapusta Masło Przyprawy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować