Kapusta z grochem i grzybami

0 (0 ocen)

zwykle są przepisy na kapustę z grochem albo kapustę z grzybami. ja zawsze łącze te dwie receptury :)

Składniki:

  • Składniki:
    2 kg kiszonej kapusty
    0,5 kg grochu łuskanego
    2 cebule
    10 dag suszonych grzybów
    1 łyżka kminku całego
    sól, pieprz, cukier
    olej do smażenia
    4 liście laurowe
    6 kulek ziela angielskiego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Kapusta z grzybami

Kapusta z grochem i grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Groch zalewamy wodą i pozostawiamy najlepiej na całą noc. Grzyby zalewamy zimna woda i czekamy około pół godziny żeby się namoczyły. Następnie gotujemy groch około 1 godziny aż do miękkości. Ale nie może być rozgotowany.
  • 2. Kiszona kapustę płuczemy w zimnej wodzie a następnie siekamy ją. Następnie gotujemy w osobnym garnku z listkami laurowymi, zielami angielskimi i kminkiem. Cebulę kroimy w kostkę, a grzyby w paseczki i podsmażamy na oleju.
  • kapusta z grochem i grzybami 3. Później dodajemy do gotującej się kapusty. Kapustę gotujemy około 1,5 godziny. Gdy kapusta będzie ugotowana, dodajemy groch. Doprawiamy wg smaku solą, pieprzem i cukrem. Pachnie pięknie i świątecznie :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta

Podobne przepisy

To może cię zainteresować