PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Kapusta z grochem i grzybamihttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0001/48/136040499d41625801799279353120174c68c50e.jpeg320240http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/kapusta-z-grochem-i-grzybami-2
1 kg kapusty kiszonej z marchewką
1/2 kg grochu łuskanego
6 łyżek oleju
garść suszu grzybowego ( u mnie ogonki grzybowe pokruszone)
sól
pieprz
2 kostki rosołowe grzyby leśne
Sposób przygotowania przepisu:
Kapusta z grochem i grzybami
1.
Groch namoczyć na noc a następnie ugotować w tej samej wodzie do miękkości.
Zrobić z grochu pure.
Kapustę drobno pokroić i ugotować (jeśli jest za kwaśna to obgotować) z olejem i kostkami grzybowymi.
Do kapusty po paru minutach gotowania dodać rozdrobniony susz grzybowy i gotować do miękkości.
Następnie do kapusty dodać pure z grochu.
Posolić jeśli trzeba,dosypać pieprzu.
Najlepiej ugotować kilka dni przed spożyciem bo im starsza tym lepsza jak to z kapustą bywa.
Smacznego!
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze