Kapusta z fasolą i pieczarkami

4.5 (174 ocen)

  • 3 godz.

Na taką kapustę warto czekać cały rok

  • 3 godz.

Składniki:

  • 1 średnia kapusta
    10 dag suszonych grzybów
    50 dag pieczarek
    10 dag drobnej białej fasoli
    10 dag średniej białej fasoli
    10 dag fasoli Jaś
    10 dag drobnej czerwonej fasoli
    10 dag grubej fasoli czetwonej
    kostka masła
    2 łyżki masła klarowanego
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (174 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kapusta z fasolą i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasole i suszone grzyby zalewamy letnią wodą (w osobnych naczyniach) i odstawiamy na całą noc, a następnie gotujemy do miękkości.
  • 2. Pieczarki obieramy ze skórki, dokładnie płuczemy i dusimy na rozgrzanym maśle klarowanym, doprawiamy odrobiną soli i pieprzu.
  • 3. Kapustę szatkujemy, zalewamy wodą i gotujemy do miękkości, odcedzamy. Do gorącej kapusty dodajemy kostkę masła i mieszamy aż się rozpuści.
  • 4. Dorzucamy ugotowane grzyby, fasole oraz podduszone pieczarki, mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i sporą ilością pieprzu. Podajemy na ciepło.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Boże narodzenie

Podobne przepisy

4.5 (165 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Kapusta z fasolą

To może cię zainteresować