Kapusta z fasolą

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Idealna dla osob lubiących zjeść lżejsze potrawy.

  • 2 godz.

Składniki:

  • kapusta biala- 1,2 glowki
    fasola czarna lub czerwona-3/4 szkl. suchych ziaren
    cebula-1 srednia
    czosnek-1 zabek wiekszy
    przyprawa do dań z kapusty,pieprz,sol,opcjonalnie majeranek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kapusta z fasolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Suche ziarna fasoli namoczyc w wodzie na noc. Na drugi dzien ugotowac.
    Kapuste poszatkowac i ugotowac do miekkosci.
    Ugotowana fasole zblendowac, pozostawiajac ok. 1/2 szkl, ziaren.
    Cebule i czosnek obrac i pokroic kosteczke a nastepnie zeszklic na patelni teflonowej na odrobinie mleka.
    Do ugotowanej kapusty dodajemy ziarna fasoli i reszte zblendowanej, a nastepnie cebule i czosnek.Doprawiamy,
    Ugotowana kapuste rozdrabniamy tluczkiem.

Porady

Zamiast suchych ziaren fasoli mozna uzyc fasoli w puszce.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola Kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować