Kapusta włoska z wody

0 (0 ocen)

  • 1 min
  • Łatwy

Kapusta włoska jest najdelikatniejsza ze wszystkich kapustnych. Szkoda, że tak rzadko po nią sięgamy. Ma sporą zawartość żelaza i kwasu foliowego. Jest błyskawiczna do przygotowania, idealna jako dodatek do drugiego dania.

  • 1 min
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 główka kapusty włoskiej
    Sól, cukier
    2-3 ząbki czosnku
    Drobno siekany koperek
    Chillii
    Pieprz, sól
    Oliwa

Kapusta włoska z wody - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę podzielić na 8 części.
    Ugotować w osolonej i cukrowej wodzie – 5-10 minut. Miękką kapustę odcedzić i poporcjować.
    Na patelni, na oliwie udusić grubo posiekany czosnek, drobno posiekany koperek. Dodać chilli, pieprz, sól do smaku. Sosem polać ósemki z kapusty, podawać na ciepło.

    Ilość produktów uzależniona od ilości kapusty i naszego smaku.
    Ja na 2 cząstki kapusty daję ząbek czosnku i koperku posiekanego 2 łyżeczki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy