Kapusta świąteczna

0 (0 ocen)

Przepis pochodzi z kuchni żydowskiej.

Składniki:

  • -główka białej kapusty
    -1/2 kg karpia
    -ok 30 dag grzybów suszonych leśnych
    -sol, pieprz do smaku
    -1/2 kostki masła
    -2 łyżki mąki pszennej

Kapusta świąteczna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Poszatkowaną kapustę gotujemy. W osobnym garnku gotujemy grzyby. W jeszcze jednym naczyniu gotujemy karpia, następnie obieramy z ości, dodajemy do kapusty, którą delikatnie ocedzamy. Na koniec łączymy z grzybami, gotujemy jeszcze na małym ogniu i doprawiamy.
    Przygotowujemy zasmażkę z pół kostki masła i 2 łyżek mąki. Mieszamy i łączymy z kapustą.

Porady

kapustę można także doprawić kucharkiem.

Komentarze

Podobne przepisy