Kapusta po węgiersku

4.5 (170 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Gotowanie sprawia mi wiele radości. To smaczne i sycące danie. Warto podać je na obiad.

Składniki:

  • ● główka kapusty włoskiej
    ● 2 marchewki
    ● 3 cebule
    ● 30 dag cienkiej kiełbasy
    ● 1/2 kostki masła
    ● duża czerwona papryka
    ● 40 dag pieczarek
    ● 2 wołowe kostki rosołowe
    ● przyprawy: przyprawa uniwersalna, pieprz, sól
    ● łyżka mąki
Wystaw ocenę:

4.5 (170 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kapusta po węgiersku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule obieramy i kroimy
    w piórka. Podsmażamy na maśle.
    Kapustę szatkujemy, dodajemy
    do cebuli. Dusimy.
  • 2. Marchewki ścieramy na
    tarce o dużych oczkach. Pieczarki
    kroimy w plasterki, paprykę
    w cienkie słupki, a kiełbasę
    w kostkę. Podsmażamy
    z marchewką. Przekładamy
    do kapusty. Wkruszamy kostki,
    doprawiamy. Dusimy do
    miękkości. Zagęszczamy łyżką
    mąki wymieszanej z wodą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta włoska

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPK_02-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować