Kapusta po japońsku

  • wyświetlono: 6373 |
  • dodany do książki kucharskiej: 6 |
  • polecenia: 0

Ulubiona potrawa mojego męża.

IlonaJ
  • 90min

Składniki

0,5 kg. kapusty z główki białej
0,5 kg. piersi z kurczaka
0,5 kg. marchewki
0,5 kg. cebuli
0,5 kg. pieczarek
4 kostki rosołowe drobiowe
1 szklanka ketchupu
1,5 szklanki wody
sól, pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Kapusta po japońsku

  • 1. Kapustę pokroić- drobno, pierś z kurczaka pokroić w drobną kostkę, marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach, cebulę pokroić w piórka, a pieczarki w kostkę. Każdy produkt przesmażyć oddzielnie na patelni i przełożyć do garnka, wlać wodę i dodać kostki rosołowe. Mieszać do rozpuszczenia się kostek i gotować pod przykryciem do miękkości. Na koniec dodać ketchup i doprawić solą i pieprzem wedle własnego smaku.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

mama_mnie_nauczyla

Komentarze

Podobne przepisy

Ryba po japońsku

Dodane przez: Sylwia S

Ryba po japońsku

Była prawdziwym hitem na weselu...

Śledzie po japońsku

Dodane przez: szasza22

Śledzie po japońsku

Z Japonią na pewno wiele wspoónego...

RYBA PO JAPOŃSKU

Dodane przez: agus11013

RYBA PO JAPOŃSKU

Filety rybne usmażone, z ogórkiem...

rybka

Dodane przez: Natalia07

Ryba po japońsku

Kuchnia azjatycka - pyszna i zaskakująca...

kapusta po zbójnicku

Dodane przez: klementynka

kapusta po zbójnicku

Taka kapusta zwana popularnie "zasmażaną"...

Dodane przez: zanetagrabowska

KLOPSIKI PO JAPOŃSKU

Ta potrawa jest bardzo pyszna,...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE